Zoekformulier Guldenboek der Vuurkaart

image_pdfimage_print


Raadpleeg het zoekformulier

 

11 gedachten over “Zoekformulier Guldenboek der Vuurkaart”

 1. Geachte,
  Ik ben opzoek naar meer inlichtingen van Arthur Vanzieleghem vermoedelijk geboren te Lichtervelde. Indien ik in jullie zoekmachine zijn naam in geef is er geen resultaat terwijl ik te weten ben gekomen dat hij vermeld staat op pagina 459 van het jaar 33-34.

 2. IK ben op zoek naar inf over mijn grootoom Everaet Henri,geboren in het jaar 1896. was een vuurkruiser.geboren in Ieper

 3. Beste,
  ik heb op naam gezocht naar mijn grootvader, Lejeune Eduard, die ik nooit gekend heb, helaas, maar heb niets gevonden.
  Ik ben in het bezit van zijn vuurkaart *1914-1918* met volgnr. 4.5589 met vermelding van : 4 frontstrepen, geen kwetsuren en 2 eervolle oorlogsonderscheidingen.
  Zijn stamboeknr was 1720 ingelijfd op 1 october 1914 en ingedeeld bij het 8 ste regiment artillerie.
  Ik heb nog verschillende items m.b.t zijn legerdienst en ook zijn medailles.
  kan u mij laten weten of hij in het gulden boek al dan niet vermeld staat ?
  mvg
  Lejeune Frank

 4. De VZW Het Lange Max Museum uit Koekelare zoekt informatie over oud-strijders van WO I uit Koekelare o.a. over Bossy Jerome, geboren in Moere: geboortedatum en foto. Hij staat vermeld in de lijst van Vuurkruisers.
  Dank.

 5. Ben opzoek naar mijn Nonkel STAUTE Adolf, was tijdens de eerste oorlog 14-18, “Eerste opperwachtmeester” in 1937 zou hij zijn vuurkaart aangevraagd hebben, en verschillende eretekens hebben bekomen, 8 chevrons, kruis van de yzer, med Victoire, Oorlogs kruis met palm, Ridder in de kroonorde, Leopoldsorde met zwaarden.
  Vind hem niet terug in het Guldenboek?
  Zou zeer graag een foto vinden om op zijn graf te plaatsen, omdat ik zijn graf wil blijven onderhouden als erkenning en respect.

  1. Beste Herman, ik ben het even gaan nakijken en kan hem ook niet meteen vinden. Wat ik wel vond was een zekere Stcuten Michel-H. (geen Adolf) Eerst dacht ik aan een foutieve ingave in de database maar de naam staat daadwerkelijk zo in het boek. Mogelijk moest de ‘c’ een ‘a’ zijn. Je kan dit terugvinden op pagina 220 van het boek 1937-1938. Helaas wel zonder foto en mogelijk ook niet jouw nonkel. Ik ben dan nog even alle andere boekdelen gaan doorzoeken maar kan ook daar helaas niets vinden Herman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geschiedenis van de gemeente Boom