Jan Verschaeren (°1931) draagt al vele jaren zijn steentje bij aan het Booms culturele leven. De ouderen onder ons kennen hem ongetwijfeld nog van zijn legendarische opvoering ‘Slisse en Cesar’. Ook als gids bij EMABB maakte hij zich jaren verdienstelijk, maar Jan is én blijft ‘Ne Mens van ‘t Geleig’1Monoloog van Margriet Amelinckx. Filmclub Multimedia97 uit Niel vereeuwigde de monoloog in een arbeidershuisje op Noeveren, ne mens van ‘t geleig waardig.
Categorie: Beroemde Bomenaars
Op 24 oktober 1996 had in het gemeentehuis van Boom een fototentoonstelling plaats met foto’s van steenbakkerijen die door geschiedschrijver en fotograaf Alex Vinck tussen 1955 en 1965 werden genomen. Het evenement werd in samenwerking met het Gemeentebestuur georganiseerd. Acteur en Bomenaar Herbert Flack, neef van Alex Vinck, gaf enkele lezingen met teksten van Margriet Amelinckx (echtgenote Alex Vinck) en voerde ‘ne mens van ‘t geleig’ op.
De originele videofilm maakt deel uit van het gemeentelijk filmarchief en wordt bewaard bij de Geschiedkundige Studiegroep Ten Boome vzw.
Op 15 mei 1998 werd ereburgemeester Gerard De Fré begraven op het ereperk van de Boomse begraafplaats. Hij was van 1977 tot 1985 burgemeester van Boom.
De film is een onderdeel van het jaarjournaal 1998 dat werd samengesteld door filmclub Bocam (nu BFS). De originele videofilm maakt deel uit van het gemeentelijk filmarchief en wordt bewaard bij de Geschiedkundige Studiegroep Ten Boome vzw.
In 2018 overleed Staf Schoepen, de jongere broer van Bobbejaan Schoepen.
In dit ‘In Memoriam’ zien we ook een fragment waarbij het circus van Bobbejaan Schoepen werd opgebouwd op de Grote Markt in Boom.
Op 30 januari 1998 had in het gemeentehuis van Boom de vernissage plaats van kunstschilder Robert Lombaerts (°1898 +1985) in aanwezigheid van zijn weduwe Marcelle Lombaerts .
Marcelle Lombaerts overleed dit jaar op 19 januari. Als eerbetoon werd onlangs een plein (omgeving Bassinstraat) naar haar vernoemd.
De film is een onderdeel van het jaarjournaal 1998 dat werd samengesteld door filmclub Bocam (nu BFS). De originele videofilm maakt deel uit van het gemeentelijk filmarchief en wordt bewaard bij de Geschiedkundige Studiegroep Ten Boome vzw.
Op 22 februari 1999 maakte de VRT een reportage voor het programma ‘Afrit 9’ over Bomenaar George Verhoeven (+2004).
George was rechter op rust (handelsrechtbank), verzamelaar van oldtimers en dirigent van de fanfare ‘Sint-Jansvrienden’. In 1998 schreef hij voor het jaarboek van Ten Boome een artikel over zijn vader Frans Kamiel Verhoeven die in 1937 in de Bassinstraat in de oude hieltjesfabriek van Picard, samen met Alfons Femont, het bedrijf P.V.B.A Bagger & Kranenbouw Femont-Verhoeven oprichtte. Kamiel Verhoeven was eveneens een zeer goed muzikant, wat niet van George kon gezegd worden…. In de reportage zien we ook de fanfare Sint-Jansvrienden in café Radio aan de Grote Markt in Boom.
HERINNERINGEN VAN MARCEL SLEEBUS
HERBERT FLACK, EREBURGER VAN BOOM
Na Bobbejaan Schoepen in 2009, kreeg acteur Herbert op 10 juni 2016 de titel van ereburger van Boom opgespeld. Een titel die de acteur met Boomse roots door zijn rijkgevulde carrière met verve heeft verdiend. In zijn speech blikt Herbert terug op zijn Boomse jeugdjaren en brengt hij hulde aan al wie hem nauw aan het hart ligt.

Het archief van de veelzijdige kunstenaar Robert Lombaerts dat bij Ten Boome wordt bewaard en door ons werd geïnventariseerd, wordt in de kijker gezet bij Archiefbank Vlaanderen. Als waardering kan dit tellen!
Bekijk hier het artikel bij Archiefbank Vlaanderen
De inventaris van het archief kan je hier vinden

F. Willems zal naar alle waarschijnlijkheid een band met de voetbalsport hebben. Wie weet er iets meer over deze persoon?