BOOM BEVRIJD

Relaas over de bevrijding van Boom door Bomenaar Gaston Moorkens.

BOOM BEVRIJD
8 euro
Author:
Genres: Lokale geschiedenis, Oorlogsgeschiedenis
Publication Year: 1944

Relaas over de bevrijding van Boom door Bomenaar Gaston Moorkens.

About the Book

De brochure werd uitgegeven door het ‘Rode Kruis Der Jeugd (afdeling Boom) ten voordele van de geteisterden der ramp van 15 november 1944 (dag dat er in Boom 9 slachtoffers vielen na de inslag van twee V-1’s. De slachtoffers werden op 20 november 1944 begraven).

Met gedicht naar Aug. Van Cauwelaert. Illustraties: pag.4 Zicht op Boom (naar een schilderij van Ch. Van Reeth); pag.7 een van de eerste Engelse auto’s die Boom binnen reden; pag. 11 tank die door het centrum van Boom rijdt; pag.16 lijst der politieke gevangen met foto, geboortedatum, adres; pag.21 meisjes Rode Kruis die tomaten uitdeelden aan de Tommy’s; pag.27 motorrijder die stopt om tomaten in ontvangst te nemen.

De brochure werd gepubliceerd onder de categorie ‘C’. Er werden 10 exemplaren gemerkt van A tot en met J en 50 exemplaren genummerd van 1 tot en met 50 gepubliceerd.

Gedrukt door P.V.B.A Drukkerij Nic. De Jonge, Brussel op houtvrij simili.

Softcover
32 pagina’s
Uitstekende staat!
Prijs: 8 euro (+ 2 euro verzendkosten)

Er is slechts 1 exemplaar voorradig!

Bestellen kan door onderstaand formulier in te vullen en het verschuldigde bedrag over te schrijven op het rekeningnummer
BE94-6524 8450 8214 met vermelding ‘Bevrijd’

Disclosure of Material Connection: Some of the links in the page above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission's 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."