Categorieën
Film Wed. Van Enschodtbrug WOII

OPENING TENTOONSTELLING WEDUWE VAN ENSCHODTBRUG

Terug naar index Films

Op 27 september 1998 werd op het gemeentehuis van Boom een tentoonstelling geopend over de tolbrug Wed. Van Enschodt. De tolbrug verbond Klein-Willebroek met Boom en speelde een cruciale rol tijdens bij de bevrijding van Boom in WOII. Willebroekenaar Eric Van Winge (+2019) kwam zijn opzoekingswerk toelichten.

De film is een onderdeel van het jaarjournaal 1998 dat werd samengesteld door filmclub Bocam (nu BFS).  De originele videofilm maakt deel uit van het gemeentelijk filmarchief en wordt bewaard bij de Geschiedkundige Studiegroep Ten Boome vzw.

 

Één reactie op “OPENING TENTOONSTELLING WEDUWE VAN ENSCHODTBRUG”

De tentoonstelling was een initiatief van Erik Van Winghe uit Willebroek, die bijgestaan werd door Alex Ramael, cultuurambtenaar van Boom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Legende Guldenboek

Legende Guldenboeken


KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
My first Popup

This will close in 20 seconds