Categorieën
Beroemde Bomenaars Film

NE MENS VAN ‘T GELEIG

Terug naar index Films

Jan Verschaeren (°1931 +2022), voormalig lid van KVT Harlekijn,  draagt al vele jaren zijn steentje bij aan het  Booms culturele leven. De ouderen onder ons kennen hem ongetwijfeld nog van zijn legendarische opvoering ‘Slisse en Cesar’. Ook als gids bij EMABB maakte hij zich jaren verdienstelijk, maar Jan is én blijft ‘Ne Mens van ’t Geleig’1Monoloog van Margriet Amelinckx. Filmclub Multimedia97 uit Niel vereeuwigde de monoloog in een arbeidershuisje op Noeveren, ne mens van ’t geleig waardig.

4 reacties op “NE MENS VAN ‘T GELEIG”

Wij zijn alvast blij dat wij als Videoclub Multimedia97 hebben kunnen bijdragen om dit stukje ” erfgoed ” te vereeuwigen en alzo Jan Verschaeren ” levend ” onder ons kunnen houden.
Onze felicitaties ook aan Jan die zonder schroom en zonder ook maar één velletje papier, de act in één take heeft neergezet. En dat op die leeftijd! Hij speelt de rol niet, hij ís de 100 jarige.
Wij hopen dan ook dat hij binnen een aantal jaren in goede gezondheid ook zijn eigen 100 ste verjaardag mag vieren.
Ook dank aan VZW Ten Boome om dit erfgoed verder te koesteren en te verspreiden.
Leo De Borger
Voorzitter Videoclub Multimedia97 Niel

Ontroerend mooi
Deze subliem vertolkte film deed me denken aan ‘Mens(en) van ’t geleig’ Wannes en Charel, broers uit de Averechtse Root. Beide waren ze net zoals de vertolker ook nog pannenmakers geworden en gepassioneerde vertellers over ’t geleig. Helaas beide reeds overleden in 2020 en 2021.
Dank voor dit eerbetoon aan die lieve harde werkers, levensgenieters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *