Categorieën
Brouwerijen Burgemeester Film

BROUWERIJ LAMOT 2004

Terug naar index Films

De brouwerij Lamot aan de Heldenplaats in Boom ontstond uit Brouwerij Rolaf. Louis Lamot (burgemeester Boom 1921-1926) veranderde de naam in Lamot-Van den Bril. Hij lag aan de basis van de associatie van de Boomse brouwerij met de Mechelse brouwerijen “De Kroon” en “De Plein” en werd medestichter van de firma Lamot Ltd. Zijn overlijden in 1943 zette het verval in. De erfgenamen van Louis Lamot verkochten in 1970 hun aandelen van Lamot Ltd. aan de Engelse maatschappij Bass Charrington. Bij beslissing van de nieuwe eigenaar werd de productie van bier in de Boomse vestiging gestaakt. De laatste pint werd er gebrouwen in januari 1971.

Directeur Laureyssens en enkele werknemers werden pendelaars naar Mechelen. De gebouwen te Boom werden nog enkel als depot gebruikt. Ook daaraan kwam een einde, toen in 1977 het ganse Complex verkocht werd aan immobiliënmakelaar De Pauw. Die liet het grootste gedeelte van de gebouwen slopen.
(Info: Boom 1960-1980, Alex Vinck)

In deze film van 2004 werden op initiatief van CC De Steiger (realisatie Michaël Mampaey) enkele oud-werknemers geïnterviewd (zie ook film Brouwerij Lamot 1955)

De originele videofilm maakt deel uit van het gemeentelijk filmarchief en wordt bewaard bij de Geschiedkundige Studiegroep Ten Boome vzw.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *