Het Angelus van Wee

Gedichtenbundel opgedragen aan de moeder van de auteur.
Bevat 2 lino’s van Frans Van Immerseel

Het Angelus van Wee
5 euro
Author:
Genre: Poëzie
Publication Year: 1932

Gedichtenbundel opgedragen aan de moeder van de auteur.
Bevat 2 lino's van Frans Van Immerseel

About the Book

Ludo Van de Wijgaert (°1909 +1989) was een geboren poëet, die vrij vlug de Pol De Montprijs voor poëzie won. Hoewel hij geen geboren Bomenaar is, getuigen zijn ‘Liederen van de Rupelboorden’ van een uitzonderlijke genegenheid voor onze streek.

Van de Wygaert is zowel een kunstminnaar als een kunstkenner en daardoor is het niet verwonderlijk dat zijn novellen en romans zich meestal in een kunsthistorisch kader afspelen. Zijn grote liefde is de Vlaamse kunstschilder Antoon Van Dijck, over wie Van de Wygaert een diepgaande studie maakte.

Stuk voor stuk verzamelde hij alles wat over deze grootmeester verscheen en zodoende werd hij eigenaar van een enige collectie over Van Dijck, die hem inspireerde tot het schrijven van de roman ‘De Cierlycke’

Inhoud:

-Het Angelus van Wee
-Opdracht
-Credo
-Fantasia
-Nocturne
-Aan J.H.
-Liefdesverlangen
-Droom
-ArmHart
-Het Dorp
-Nachtwake
-Psalm
-Bekentenis
-Illusievraag
-Natidja
-Na de Beproeving
-Herleven
-Lentegloed
-Diksmudernacht
-Offer
-Dagen
-Noordernachtlied

Softcover
35 pagina’s
Goede staat. De kaft zit los van de inhoud.
Prijs: 5 euro (+ verzendkosten)

Er is slechts 1 exemplaar beschikbaar!

Bestellen kan door onderstaand formulier in te vullen en het verschuldigde bedrag over te schrijven op het rekeningnummer
BE10 1030 8612 9604 met vermelding ‘Angelus’

Disclosure of Material Connection: Some of the links in the page above are "affiliate links." This means if you click on the link and purchase the item, I will receive an affiliate commission. I am disclosing this in accordance with the Federal Trade Commission's 16 CFR, Part 255: "Guides Concerning the Use of Endorsements and Testimonials in Advertising."